FS Španije istražuje rasističko navijanje navijača Seville

Na meti bio Luis Suarez

FS Španije istražuje rasističko navijanje navijača Seville

Endin Čaušević

Fudbaler Barcelone u prethodnom kolu slavili su na gostovanju protiv Seville nakon preokreta sa 2:1.

Sevilla je prva stigla do prednosti, ali su Katalonci golovima Messija i Suareza uspjeli doći do preokreta i nova tri boda. Luis Suarez bio je na meti domaćih navijača koji su nakon postignutog gola Urugvajca vrijeđali na rasnoj osnovi.

Fudbalski savez Španije saopštio je danas da istražuje navijanje navijača Seville, te da ukoliko se ove tvrdnje ispostave tačnim klub će biti žestoko kažnje.

Delegat ovog susreta potvrdio je da su navijači desetak minuta s tribina vrijeđali Suareza, te da će Sevilla sigurno biti kažnjena. Špekuliše se da bi ovaj klub tri meča mogao igrati pred preznim tribinama, te će dodatni biti i novčano kažnjen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi