FSRS i NSFBiH se izjašanjavaju o prijedlozima skraćivanja PL

Na idućoj sjednici IO će sve biti jasno

FSRS i NSFBiH se izjašanjavaju o prijedlozima skraćivanja PL

Adnan Beganović

Na današnjoj sjednici Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine raspravljalo se i o skraćivanju Premijer lige.

Fudbalski savez Bosne i Hercegovine je prije par mjeseci oformio tročlanu komisiju u sastavu Darko Ljubojević, Josip Bevanda i Nurudin Peštalić, koja je na današnjoj sjednici iznijela prijedloge za skraećivanje Premijer lige.

Jedan je da od sezone 2016/2017 Premijer liga broji 12 klubova, a drugi da se ide postepenim skraćivanjem, odnosno da u pomenutoj sezoni u elitnom takmičenju učestvuje 14, a sezonu kasnije 12 klubova.

Nakon njihovog izlaganja usvojen je zaključak da se entitetski savezi izjasne o datim prijedlozima, te da se na narednoj sjednici usvoji prijedlog s kojim će Izvršni odbor ići prema Skupštini Fudbalskog saveza, koja donosi konačnu odluku po pitanju skraćenja lige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.