FSRS podržava odluke IO N/FSBiH

Skupština NFSBiH u toku

FSRS podržava odluke IO N/FSBiH

Skupština Nogometnog/Fudbalskog Saveza Bosne i Hercegovine je u toku, 31 delegat je glasao za ostanak Predsjedništva, a 24 je protiv. Nastala je svađa i žestoki napadi na aktuelnog predsjednika Predsjedništva, Sulejmana Čolakovića.

"Fudbalski savez Repubike Srpske podržava promjene Statuta, prijedloge FIFA-e i UEFA-e, sve osim izmjene ukidanja institucije Predsjedništva. Na taj način, mi slijedimo ranije donešenu odluku Izvršnog odbora Fudbalskog saveza BiH. Fudbalska vlada na nivou BiH je jasno rekla da ne podržava ukidanje Predsjedništva i mi se sa tim slažemo", rekao nam je izvor blizak FSRS.

Nezvanično saznajemo kako je Iljo Dominiković na skupštinu došao s ciljem da ne podrži ukidanje Predsjedništva, no u međuvremenu je okrenuo ploču i sada je za to da se ukine Predsjedništvo.

Većina glasova delegata je za to da ostane Predsjedništvo, te se sada očekuju reakcije FIFA-e i UEFA-e.

Ostanite uz SportSport.ba!

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.