Fuchs: Kao tim smo bolji, moramo biti oprezni u defanzivi

Kapiten Austrije optimističan uči duela sa BiH

Fuchs: Kao tim smo bolji, moramo biti oprezni u defanzivi

Adnan Beganović

Prijateljski susret će danas u Beču odigrati Austrija i Bosna i Hercegovina, a kapiten domaće selekcije Christian Fuchs smatra da su on i njegovi saigrači kao tim bolji od našeg nacionalnog tima.

"Ovaj susret gledamo kao kvalifikaioni. Mislim da smo kao tim jači od Bosne i Hercegovine, a nakon mnogo vremena spremni smo se suprostavljati i najboljim selekcijama", izjavio je odbrambeni fudbaler austrijske reprezentacije.

Defanzivac Schalkea smatra da naš nacionalni tim ima nekoliko izvanrednih individualaca, a posebno cijeni Edina Džeku.

"U redovima našeg protivnika igra nekoliko izvanrednih pojedinaca. Naravno, Džeko je igrač koji uvijek može zabiti gol, pa zbog toga moramo biti jako oprrezni u defanzivi", zaključio je Fuchs.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.