Fudbal se vratio u Italiju: Juventus preko Milana otišao u finale Kupa
Foto - EPA

Nijedan tim nije blistao

Fudbal se vratio u Italiju: Juventus preko Milana otišao u finale Kupa

Midhat Šljivak

Torinski Juventus plasirao se u finale Kupa Italije. Bianconeri su večeras u prvoj utakmici nakon tri mjeseca ugostili Milan u revanšu polufinala, a susret je na kraju završen bez golova (0:0). Juve je otišao u finale zbog gola u gostima iz prvog meča.

Juventus je od prve minute krenuo žestoko prema golu Milana. Šanse su se redale pred Donnarummom, a u 16. minuti je viđena najveća na utakmici.

Conti je igrao rukom u kaznenom prostoru, Daniele Orsato je pokazao ne penal, a odgovornost preuzima Cristiano Ronaldo. Međutim, pogodio je stativu i ostalo je 0:0.

Nekoliko sekundi kasnije Milan ostaje s igračem manje. Ante Rebić neoprezno startuje nad Danilom, a Orsato mu pokazuje direktan crveni karton.

[twitter]https://twitter.com/D9INE_NEXUS_F1/status/1271523519914897408[/twitter]

Bezopasan je Milan bio u prvom poluvremenu. Nisu napravili ništa pred golom Juventusa, a s druge strane su se dobro branili i na odmor se otišlo bez golova.

Rossoneri su uspjeli na otvaranju drugog poluvremena da zaprijete preko Calahanoglua, no Turčin nije uspio da zabije.

Juve je kontrolisao igru, stvarao je šanse, ali lopta jednostavno nije željela u gol, a Milan se veoma dobro branio i nije bilo laganog prolaza na fudbalere Juventusa.

Ni Rossoneri nisu dočekali šansu iz kontre. Ostalo je na kraju 0:0, a u finale ide torinski gigant zbog gola iz prve utakmice (1:1).

Miralem Pjanić je u redovima Juventusa igrao sat vremena, Rade Krunić je kod Milana ušao u 82. minuti, dok je Asmir Begović meč odgledao s klupe.

Sutra se igra i drugo polufinale u kojem će se sastati Napoli i Inter.

Kup Italije, polufinale:

Juventus - Milan 0:0 (1:1)

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zapad
Jes i otiso bolji milan bio oscecen penal nad kijerom sigurno. Nije se ni razmatralo na brzinu izvode samo da se skrene paznja lopovlik
3 7
Keno
Sarri je sr*nje od trenera
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi