Fudbaler HŠK Zrinjski svjedočio hat-tricku hat-trickova!

Marković je uspio i postići gol

Fudbaler HŠK Zrinjski svjedočio hat-tricku hat-trickova!

Današnji program Svjetskog prvenstva za igrače do 20 godina donio je jedan nesvakidašnji rezultat.

Reprezentacije Norveške je u 3. kolu Grupe C uspjela doći do prve pobjede na turniru i to rezultatom 12:0 nad vršnjacima iz Hondurasa.

Sam rezultat je utakmice je nesvakidašnji, ali šta tek reći za učinak mladog napadača Norveške Erlinga Brauta Halanda?

Hat-trick se smatra sjajnim učinkom fudbalera na jednoj utakmici, a Haland je danas uspio puno više - upisao je "tri hat-tricka".

Naime, ovaj 18-godišnji napadač Red Bull Salzubrga je protiv Hondurasa postigao čak devet golova.

Haland je pogađao u 7., 20., 36., 43., 50., 67., 77., 88. i 90. minuti, dok su preostala tri gola bila djelo Ostigarda, Haugea i Emana Markovića, inače fudbalera viceprvaka BiH Zrinjskog.

Eman Marković je u igru ušao u 78. minuti, a mrežu gola Hondurasa je zatresao u 82.

Treba dodati da je Honduras u 57. minuti, pri rezultatu 7:0, ostao sa igračem manje jer je drugi žuti karton dobio Gomez. Još jedan fudbaler Hondurasa, Lopez, je morao napustiti igru u samom finišu utakmice. On je dobio direktan crveni karton zbog grubog starta nad protivničkim igračem.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi