Fudbaler priznao ubistvo zloglasnog mafijaša: "Nisam ga zakopao, vozio sam ga u autu, a onda..."
FOTO: Ilustracija

Sve je priznao

Fudbaler priznao ubistvo zloglasnog mafijaša: "Nisam ga zakopao, vozio sam ga u autu, a onda..."

Admin Čaušević

Pomalo nevjerovatna priča stiže iz Švicarske prema kojoj je bivši fudbaler postao diler, a zatim je prilikom jedne operacije trgovine drogom ubio šefa mafije. 

List Tribune de Geneve objavio je da je fudbaler koji je debitiovao u drugoj ligi Francuske i igrao za švicarske Lancy FC i FC Aigle, priznao da je ubio 44-godišnjeg mafijaša.

Bivši fudbaler čije ime švicarski list nije naveo ispričao je detalje ubistva i objasnio da je tijelo muškarca bacio u Ženevsko jezero.

U svom svjedočenju švicarski fudblaer je objasnio da je 16. juna 2018. išao da preuzme drogu u Španiji, ali da se operacija završila fatalnim epilogom.

Naime, neimenovani fudblaer je bejzbolskom palicom je na smrt pretukao šefa organizovane kriminalne grupe. Razlog je neplaćanje dugova.

Ubistvo se, prema verziji bivšeg defanzivnog veznjaka, desilo u podrumu kuće njegovih roditelja u Lyonu.

Oglasi

Nakon ubistva bezuspješno je pokušao zakopati tijelo, pa ga je stavio u vreću za spavanje i ostavio u prtljažniku automobila dva-tri dana.

Poslije toga se uputio u kanal Noville kako bi dva sata plovio u kajaku, a onda je njegovo tijelo teško 50-ak kilograma bacio u Ženevsko jezero.

Francuski mediji su javili da je pravosuđe nakon niza neuspješnih potraga i sudske rekonstrukcije otkazane 2020. godine zbog pandemije Covida odlučilo dovršiti istragu o navodnom ubistvu

Za navodni zločin, tijelo nije locirano, a suđenje je zakazano za period 9. do 12. maja na Kaznenom sudu u Lyonu.

S obzirom na priznanje i njegov iskaz sasvim je jasno da će bivši fudbaler francuskih prvoligaša završiti iza rešetaka.