Fudbaleri napustili teren zbog skandiranja Saddamu Husseinu

Nevjerovatna situacija u Alžiru

Fudbaleri napustili teren zbog skandiranja Saddamu Husseinu

Nevjerovatna situacija zabilježena je na današnjoj utakmici arapske Lige prvaka koja se igrala u Alžiru na stadionu Omar Hammadi.

U 1/16 finala ovog takmičenja sastali su se USM Alger i Al Quwa Al Jawiya iz Iraka, čiji su fudbaleri u 15-ak minuta prije završetka utakmice napustili teren zbog navijača domaćeg tima koji su skandirali ime Saddama Husseina, bivšeg iračkog predsjednika.

Fudbaleri Al Quwe su protumačili da je riječ o provokaciji domaće publike i povukli su se na terena, a sve se to dogodilo pri rezultatu 2:0 za Alger.

Alžirski tim je i u prvoj utakmici slavio sa 1:0, a ova današnja će najvjerovatnije biti registrovana rezultatom 3:0 pa će USM Alger biti učesnik četvrtfinala arapske Lige prvaka.

Top Komentari

ibrahim51
Vidi jadi sada im je misle bolje nego za vrijeme Sadama.
10 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi