Fudbaleri Radnika stupili u štrajk

Zbog neizmirenih dugovanja

Fudbaleri Radnika stupili u štrajk

Adnan Beganović

Fudbaleri trenutno petnaestoplasirane momčadi Premijer lige, Radnika iz Bijeljine, stupili su u štrajk zbog neizmirenih dugovanja.

Situacija u redovima premijerligaša iz Semberije nije dobra, što pokazuje i potez na koji su se odlučili fudbaleri ovog kluba.

Zbog neizmirenih dugovanja odlučili su se za štrajk, a danas će održati sastanak bez prisustva čelnika ovog kluba na kojem će odlučiti šta i kako dalje.

"Igrači su odbili da rade i zakazali su danas u 10 sati sastanak bez prisustva klupskih funkcionera. Kakvu će odluku donijeti, ne znam, ali će i Uprava kluba istog dana održati sastanak u 11.30 i najverovatnije povući određene poteze. Igrači nisu trenirali ni u ponedjeljak, a šef stručnog štaba Srđan Bajić smatrao je da zbog nezadovoljstva nisu bili psihički spremni", prenose Nezavisne novine izjavu predsjednika kluba, Živorada Mirazića.

"Dužni smo im oktobarsku platu i dio prve rate ugovora, tačnije 50 posto. Ne bih o iznosu. Moram reći da je naš problem što okosnicu ne čine domaći, već igrači sa strane, kojima nije u prvom interesu opstanak kluba. Međutim, tvrdim da ovaj klub nikada nikome nije ostao dužan ni feninga, pa neće ni njima", dodao je predsjednik Radnika.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.