Fudbaleri Wigana vjeruju u opstanak

Fudbaleri Wigana vjeruju u opstanak

Teme:

Iako su posljedni na tabeli engleske Premier lige, fudbaleri Wigana ne gube nadu u opstanak.

Odbrambeni igrač ovog kluba Emmerson Boyce je i više nego optimističan oko opstanka u društvu najboljih timova Engleske. Prošle sezone fudbaleri Wigana u eliti pobjedom u zadnjem kolu. Naime tada su dobili Stoke City u gostima i zahvaljujući toj pobjedi igraju i ove sezone u Premiershipu.

Sličan scenario se može očekivati i ove sezone, kada će 13. maja u direktnom okršaju odlučiti o putniku u niži rang. Protivnik će im biti ovaj put još jedan kandidat za ispadanje Wolverhampton.

"Igramo sve bolje, naše partije u prethodnim sedmicama su pokazale da je velika kriza iza nas. Izgleda da će ponovo da odluči zadnja utakmica, iako ćemo učiniti da takav razvoj situacije izbjegnemo. Ali ako bude došlo do toga, imamo iskustva iz prethodne sezone i jednostavno znamo da moramo dobiti", rekao je Boyce.

U subotnjoj utakmici protiv Boltona Boyce je odigrao odličnu utakmicu u važnoj pobjedi od 2:1. Osim važne pobjede, Boyce je izjednačio rekord po broju nastupa za klub. Naime on i klubska legenda Paul Scharner sada imaju po 145 nastupa.

"To je veliko dostignuće, Scharner je odigrao mnogo utakmica za Wigan, a to što smo sada poravnati po broju nastupa uz važnu pobjedu je veoma značajno kako za mene tako i za klub. Radujem se narednim utakmicama, i prilikama da postanem jedan od najboljih", dodao je 33-godišnji štoper.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.