Saničanin napustio bazu reprezentacije, odlazi na potpis u novi klub

Potvrdio selektor Petev

Saničanin napustio bazu reprezentacije, odlazi na potpis u novi klub

S. Mlaćo

Bh. reprezentativac Siniša Saničanin neće biti u konkurenciji za večerašnji duel protiv selekcije Crne Gore. Saničanin je pred potpisom ugovora sa novim klubom te je dobio dozvolu selektora Peteva da propusti ovu prijateljsku utakmicu.

Selektor Ivaylo Petev je kratko prokomentarisao.

Saničanin je za nas važan igrač, želimo mu sreću sa potpisom za novi klub. Znamo koliko to znači njemu ali i reprezentaciji. Vidjećemo da li će biti u konkurenciji za susret u Danskoj.“

Saničanin je posljednji angažman imao u Vojvodini, a ponikao je u Rudaru iz Prijedora.

Zmajevi su se okupili prošli četvrtak na Ilidži gdje su i boravili, te su svaki dan trenirali u večernjim satima u Trening kampu FK Sarajevo.

Dan prije utakmice, odradili su zvanični trening na stadionu Grbavica, na kojem će danas i igrati, neposredno nakon što su Ivajlo Petev i Ibrahim Šehić održali press konferenciju za novinare.

„Vidjećete sutra na koji ćemo način igrati, ne bih sada govorio o tome. Želim da odigramo dobru utakmicu, da budemo odgovorni i da pobijedimo. S obzirom na to da na spisku imamo dosta novih igrača isprobaćemo ih sve. Ipak, važno je da održimo naš sistem igre i da napredujemo", rekao je jučer Petev, dodavši:

„Kako je nama, tako je i Crnogorcima. Bitno je da mi nađemo motivaciju i da damo sve od sebe. Ako u tome uspijemo rezultat neće izostati. Oni su dobra ekipa i neće biti lako. Bitan je naš pristup sutra, da igrači budu podrška jedan drugom na terenu i onda neće biti problema".

BiH i Crna Gora su se do sada samo jednom sastali. Bilo je to 28. maja 2018. godine kada je meč završen rezultatom 0:0. Susret je obilježilo opraštanje Misimovića, Spahića i Ibiševića od dresa reprezentacije.

Top Komentari

vedo_os
Mogli ste napisat o kojem klubu je riječ.
6 0
JJRamzes
Ma ljudi ekipa vrijedi 40mil ko ispodprosjecni evropski igrac. Dugo godina cemo se mi boriti za 3 ili 4 mjesto
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi