Fudbalske sudije iz Zapadnohercegovačkog kantona u humanoj misiji

Druženje za kraj godine

Fudbalske sudije iz Zapadnohercegovačkog kantona u humanoj misiji

O. Lekić

Udruženje fudbalskih sudija Zapadno-hercegovačkog kantona za kraj uspješne godine organizovalo je druženje sudija i kontrolora koje je "začinjeno" humanitarnom akcijom.

Među šezdesetak sudija na ovom predblagdanskom druženju, prisustvovao je i dr. Zoran Rebac, predsjednik Komiteta za sudije Premijer lige BiH. Okupljeni su uz ugodno druženje pokazali i veliku humanost, a mlađi članovi i glazbeno umijeće.

Naime, večera je imala i humanitarni karakter, sudije su darivale novac, a prikupljena sredstva bit će uručena porodicama s većim brojem djece iz Ljutog Doca. Mladi članovi Udruženja za ovu priliku organizirali su se u glazbeni sastav koji je pokazao i zavidno glazbeno umijeće. Naravno, u pjesmi su ih zdušno podržale starije kolege:

„Ovim druženjem zaključili smo za nas jednu uspješnu sezonu. Udruženje je registrirano u januaru ove godine, imali smo više različitih aktivnosti, a ovim druženjem smo stavili tačku na urađeno“, istakao je Goran Paradžik predsjednik Udruženja, inače sudija s međunarodnim iskustvom.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Kao posebno značajan istakao bih podatak da smo ove godine uspjeli dobiti 32 mlada suca, tako da Udruženje sada ima 65 članova. To je za nas vrlo značajno, jer smo bili došli u situaciju da za utakmice mlađih uzrasta, nemamo dovoljan broj sudija. Sada je to prevladano, a na planu aktiviranja mladih koji žele suditi, radit ćemo sistematski. Nije dovoljno mladog čovjeka samo regrutirati u sudijske redove, za njihovo brušenje treba strpljenja i upornosti, da bi se kroz obuku i edukaciju, došlo do rezultata. Naš krajnji cilj je imati više sudija s međunarodnim rejtingom“, ističe Paradžik.

Uz nogometne i privatne teme sudije i kontrolori, te njihove kolege iz susjednih kantona, razgovarali su i o planovima za naredno razdoblje.
Svakako da na kraju treba pohvaliti i osoblju restorana „Megi“ na Mostarskim vratima kod Ljubuškog, koji su se portudili da ovo zajedničko druženje sudija i kontrolora prođe na vrhunskom nivou.

Top Komentari

United_HZ
Hahah čuj zapadno-hercegovačkih ili bolje reći nepostojeće HB
2 3
enko
Koje medzunarodno iskustvo paradzika pa mozda i je, gospodine novinaru jer su u nas kantoni kao drzave.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi