Fudbalski savez Italije želi Contea za selektora

Italijani traže selektora

Fudbalski savez Italije želi Contea za selektora

Menadžer Chelseaja Antonio Conte najozbiljniji je kandidat za selektora Italije, javljaju tamošnji mediji.

Conte se već duže vrijeme dovodi u vezu sa povratkom na kormilo reprezentacije svoje zemlje, a iako je 'u igri' za tu funkciju još nekoliko velikih imena, menadžer Chelseaja navodno ima najveće šanse.

Među onima koji su za njegovo imenovanje je i Alessandro Costacurta. 

"Od svih potencijalnih kandidata, Conte je za mene najbolje rješenje. Mislim da je on pravi izbor", rekao je potpredsjednik krovne kuće italijanskog fudbala Alessandro Costacurta.

Osim Contea, kao mogući nasljednici Gianpiera Venture u javnosti se još spominju Carlo Ancelotti, Claudio Ranieri i Roberto Mancini.

Dodajmo i to, na predstojećim prijateljskim utakmicama Italijane će voditi Luigi Di Biagio, koji je privremeno rješenje na selektorskoj klupi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi