Fudbalski savez Slovenije bez milosti prema Zahoviću

Suspenzija zbog vrijeđanja novinara

Fudbalski savez Slovenije bez milosti prema Zahoviću

Slovenački fudbalski savez nije imao milosti prema Zlatku Zahoviću koji je minulog vikenda napravio skandal.

Prvi čovjek tamošnjeg šampiona Maribora je nakon poraza od Krškog, drugog u nizu na domaćem terenu, bio izimno nervozan, a sve je kulminiralo kada je novinar upitao je li razočaran zbog slabe posjete na stadionu.

Tad je Zahović potpuno izgubio kontrolu i odreagovao riječima "nedavno si imao porodičnu tragediju, mislio sam da će te ona nečemu naučiti, ali ja bih rekao da nije", što je izazvalo mnogo prašine u regiji.

Prvo je Maribor privremeno suspendovao Zahovića, nakon čega mu je danas rukovodeće tijelo slovenačkog fudbala odrezalo polugodišnju zabranu obavljanja direktorske funkcije.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Bit će to veliki udarac za Maribor, pošto je Zahović alfa i omega kluba koji je u više navrata predstavljao slovenački fudbal i u Ligi prvaka.

Top Komentari

Benjamingst
Budala obicna, tako i treba.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi