Fudbalski savez Turske zabranio vuvuzele

Fudbalski savez Turske zabranio vuvuzele

Od petka je upotreba vuvuzela na stadionima u Turskoj strogo zabranjena. Fudbalski savez Turske (TFF) tu je odluku donio obrazlažući ju "neželjenim učinkom na igrače".

Tokom utakmica Svjetskoga prvenstva mnogi su se igrači žalili na otežanu komunikaciju na terenu zbog zaglušujuće buke plastičnih truba.

Osim toga, isti su iritantni tonovi smetali veliku većinu onih koji su utakmice gledali putem TV-prijemnika čemu, također, u TFF-u žele doskočiti.

Podsjetimo i da je Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) zabranila je upotrebu navijačkih vuvuzela na Svjetskom prvenstvu u Turskoj, koje će se održati od 28. avgusta do 12. septembra ove godine. Kao razlog navedene su smetnje u odigravanju samih utakmica, ali i opasnost od gubitka sluha okupljenima na tribinama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.