Fulham "svrake" poslao u niži rang?!

Fulham "svrake" poslao u niži rang?!

Edmir Škorić

Osim remija u velikom derbiju, danas je odigrano još sedam utakmica. Newcastle poražen je kod kuće od Fulhama, pa je kolo prije kraja blizu Championshipa. Tottenham je bio bolji od Cityja u najzanimljivoj današnjoj utakmici.

U 37. kolu Everton je došao do važne pobjede nad West Hamom, krajnji rezultat glasio je 3:1. Kovač je goste doveo u vodstvo već u 24. minuti, no do kraja prvog poluvremena Louis Saha je iz jedanesterca pogodio za 1:1. Drugo poluvrijeme u potpunosti pripada momčadi iz Liverpoola, koja golovima Yoboa i ponovo Louisa Sahe, dolazi do sigurne pobjede. Treba istaći da su "čekićari" igrali od 37. minute bez Tomkinsa, koji je napravio jedanesterac i dobio izravni crveni karton. Kako je Villa odigrala tek 1:1 kod Middlesbrougha, Everton se sada nalazi na petoj poziciji, bod ispred Aston Ville. Zadnje kolo će, pak, odlučit ko od ove dvije ekipe ide u Kup UEFA.

Zlata vrijedne bodove nije uspio osvojiti Newcastle. Na svom St. James Parku poraženi su od Fulhama rezultatom 0:1. Kamara je u 41. minuti postigao jedini pogodak na utakmici, a "svrake" su od 60. minute igrale bez isključenog Bassonga. Fulhamu ovi bodovi aspolutno ništa ne znače, ostaju "zapečaćeni" na 7. mjestu, dok se Newcastle nalazi pred Championshipom.

Sanli Tuncay je u 14. minuti "fenjerašu" Middlesbroughu donio vodstvo, a Norvežanin Carew je u 57. minuti postavio konačnih 1:1. Villa je ovim bodom izgubila mjesto koje vodi u Kup UEFA, a Middlesbrough je još uvijek na 19. mjestu, sa 32 osvojena boda. Šanse za ostanak u društvu najboljih, skoro pa nema.

Utakmicu za prestiž odigrali su Stoke i Wigan, a domaćima su pobjedu osigurali Fuller i Beattie. I Hull se bori za opstanak u društvu najboljih, zlata vrijedan bod "iskopali" su kod Boltona. Steinsson je domaće doveo u vodstvo, da bi u 46. minuti Fagan Hullu donio poravnanje i važan bod.

Najzanimljivije bilo je u Londonu, gdje je Tottenham golom Robbiea Keana iz penala u 86. minuti došao do pobjede. Defoe je "spurse" doveo u vodstvo, Bojinov Cityju donio poravnanje u 65., a Keane sa bijele tačke pogodio za 2:1.

Sutra se sastaju West Bromwich i Liverpoo, te Chelsea i Blackburn.


Današnje utakmice 37. kola:
Manchester United - Arsenal 0:0
Bolton - Hull 1:1
Everton - West Ham 3:1
Middlesbrough - Aston Villa 1:1
Newcastle - Fulham 0:1
Stoke - Wigan 2:0
Tottenham - Manchester City 2:1
West Brom - Liverpool (sutra)
Chelsea - Blackburn (sutra)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.