Fulham završio posao, Mitroglou zvanično predstavljen

Grk na Craven Cottageu

Fulham završio posao, Mitroglou zvanično predstavljen

Nakon što su već tokom današnjeg dana angažovali Lewisa Holtbyja iz Tottenhama, gradski rival Fulham potvrdio je da je na Craven Cottage stigao i najbolji fudbaler Olympiacosa i grčki reprezentativac Konstantinos Mitroglou.

Sada već bivši fudbaler tima iz Pireja u redove Fulhama stigao je kao zamjena za Dmitra Berbatova koji je na pregledima u Monacu, a potpis je stavio na ugovor koji će trajati naredne četiri i pol godine.

Pretpostavlja se da je transfer vrijedan oko 12 miliona funti.

Nakon 23 kola engleskog Premiershiša Fulham se nalazi na pretposljednjoj poziciji sa svega 19 osvojenih poena, te mu do kraja šampionata predstoji žestoka borba za opstanak. Upravo bi grčki napadač trebao biti glavno oružje u pomenutoj borbi za opstanak u društvu najboljih engleskih klubova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.