Funkel novi trener Bochuma

Funkel novi trener Bochuma

Edmir Škorić

Bivši trener berlinske Herthe, Friedhelm Funkel, imenovan je za novog trenera njemačkog drugoligaša Bochuma.

Hertha i Bochum kao posljednje dvije momčadi su ove sezone napustile Bundesligu, a Friedhelm Funkel će pokušati vratiti Bochum u elitu, iako je ove sezone sjedio na klupi Berlinaca.

Funkelu u Berlinu nije ponuđeno produženje ugovora, pa je ovaj odlučio promijeniti sredinu.

"Cilj nam je odmah se vratiti u Bundesligu", ambiciozno će Funkel, koji je danas i službeno predstavljen kao trener Bochuma na press konferenciji za novinare.

Funkel je potpisao jednogodišnji ugovor, stim da će biti produžen ukoliko vrati Bochum u Bundesligu naredne godine. Funkel je dosad četiri kluba u vodio iz manjeg u veći rang. To su Duisbug, Koeln, Frankfurt i dva puta Uredingen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti