Gabon i Tunis bez golova

AKN - Grupa D

Gabon i Tunis bez golova

Edmir Škorić

Gabon i Tunis odigrali su utakmicu bez golova u drugom kolu grupe D. Ovaj rezultat svakako najviše odgovara Kamerunu, koji večeras igra svoju utakmica i potrebna mu je pobjeda kako bi još uvijek ostao u igri.

Gabon, koji je u prvom kolu iznenadio Kamerun pobijedivši sa 1:0, večeras nije uspio savladati Tunis. Po veoma jakoj kiši igrači i jednih i drugih su zakazali, pa je krajnji rezultat glasio 0:0.

U petnaestoj minuti Jemma je šutirao pored gola, što je bio prvi ozbiljniji napad Tunižana. Tri minute kasnije korner za Gabon, poslije koeg je Mouloungui glavom u padu sa pet metara šutirao pored gola Mathlouthija. Desetak minuta kasnije Jemma izlazi sam pred gol Gabona, prolazi golmana Ovona no Apanga je blokirao njegov udarac.

Isti igrač u 17. minuti izvodi slobodni udarac, no preko gola. Na drugoj strani Cousin šutirao, Mathlouthi odbrano. Gabonci su imali dobru priliku u 33. minuti. Moudounga je prizemno topovski šutirao, golman Tunisa uspio izbiti u korner.

U nastavku nešto slabiji tempo. Petnaest minuta pred kraj Cousin pronalazi Aubameyanga na drugoj strani, koji ne uspijeva najbolje primiti loptu i propada šansa za Gabon. Minut kasnije prilika na drugoj strani. Dhaouadi oštro ubacio u peterac Gabona, Jemaa umalo stigao loptu, no ipak je za sekundu bio sporiji.

Dhaouadi je dobro centrirao, rezervista Akaichi pogodio prečku, no sviran je ofsajd ranije. U finišu Cousin pokušava iz slobodnog za Gabon, koji je imao dobru priliku kada je Akaichi glavom šutirao pored gola.

Druga utakmica grupe D igra se kasnije između Zambije i Kameruna.

2. kolo Grupa D:
Tunis - Gabon 0:0
Kamerun - Zambija (19:30)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.