Gabon siguran protiv Nigera

Panteri uspješno otvorili turnir

Gabon siguran protiv Nigera

Reprezentacija Gabona, koja je jedna od domaćina ovogodišnjeg Afričkog kupa nacija, uspjela je u prvoj utakmici grupe C savladati Niger rezultatom 2:0.

Gabon je od početka meča imao terensku inicijativu, a najbolju priliku su imali u 18. minuti
kada je Aubameyang iz dobre situacije šutirao ravno u golmana Nigera.

Ipak, u 31. minuti nekadašnji fudbaler Milana je pogodio za veliko slavlje domaćih navijača. Mouele je centrirao, golman Daouda loše ispratio let lopte, koja je dugo putovala, a Aubameyang glavom pogodio za 1:0.

Domaći su imali inicijativu i u nastavku, a onda je u samom finišu poluvremena, N'Guema nakon jedne odbijene lopte postigao i drugi gol za Gabon za konačan rezultat prvog poluvremena 2:0.

U drugom poluvremenu je bilo nekoliko dobrih prilika na obje strane, ali se rezultat nije mijenjao, pa je Gabon došao do prva tri boda.

U drugoj utakmici ove grupe, večeras igraju Maroko i Tunis.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.