Gaćinović: Nadolazeća generacija može ponoviti naš uspjeh

Fudbaler Frankfurta za SportSport.ba

Gaćinović: Nadolazeća generacija može ponoviti naš uspjeh

D. Vejo

Mlada Fudbalska reprezentacija Srbije za uzrast od 21. godine, jučer je dobila rivale u kvalifikacijama za Euro 2019. u Italiji.

Žrijeb ih je, može se reći pomazio. Nalaze se u grupi sedam sa Austrijom, Rusijom, Makedonijom, Jermenijom i Gibraltarom. Povodom predstojećih kvalifikacija, svoju podršku sada već bivšim saigračima, dao je i član bundesligaškog Frankfurta koji je sa sadašnjom generacijom osigurao plasman na prvenstvo evrope u Poljskoj.

"U ovim kvalifikacijama ja nemam pravo nastupa, s obzirom na godine koje imam. Smatram da je iza nas, došla mnogo dobra generacija i da će ponoviti uspjeh kao i mi. Grupa je mogla biti i teža, ali i lakša. Smatram da moraju biti oprezni, bez obzira što nisu u pitanju velika evropska imena", rekao je za SportSport.ba fudbaler Frankfurta, Mijat Gaćinović.

Svojim drugovima iz reprezentacije poželio je sreću, a već danas Gaćinovića i društvo očekuje utakmica 18. kola Bundeslige, kada gostuju ekipi Schalkea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi