Gaćinović: Odigrali smo jednu veoma dobru utakmicu

Mladi reprezentativac Srbije za SportSport.ba

Gaćinović: Odigrali smo jednu veoma dobru utakmicu

D. Vejo

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je neriješeno u šestoj kvalifikacionoj utakmici na gostovanju sa selekcijom Italije 1:1 (0:1).

Orlići su bukvalno igrom pregazili Italijane, koji su u čudu gledali šta ih je snašlo. Redali su šansu za šansom, što je urodilo plodom u 33. minuti susreta kada je na asistenciju Milinković-Savića s desne strane sjajno pogodio Gajić. Jedan od ključnih igrača na ovom meču bio je i trebinjsko čudo od djeteta, te jedan od boljih mladih fudbalera u Evropi Mijat Gaćinović, koji ne krije zadovoljstvo prikazanom igrom sinoć.

"Odigrali smo jako dobro prvo poluvrijeme i šteta je što nismo riješili utakmicu kada smo imali priliku. Mislim da smo zaslužili sva tri boda ali to je fudbal. Okrećemo se utakmici sa Irskom koju moramo da pobjedimo", rekao je za SportSport.ba fudbaler Srbije i Eintrachta, Mijat Gaćinović.

Da igra sjajno ove sezone, kako u dresu nacionalnog tima tako i u Bundesligi dokazuju njegove partije. Razlog tome leži u kako kaže povredama, koje su ga na svu sreću zaobišle.

"Odradio sam odlične pripreme. Hvala Bogu nemam problema s povredama. Očekujem dobru sezonu i što bolja izdanja", zaključio je Gaćinović.

Podsjetimo, Gaćinović je sa Orlićima postao svjetski prvak 2015. godine na Novom Zelandu kada je u finalu zajedno sa svojim saigračima savladao tadašnjeg favorita na istom, selekciju Brazila, te svojoj naciji donio veliku radost.

Naredni meč kvalifikacija, Orlići igraju u utorak protiv Irske u Novom Sadu s početkom od 18 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi