Gaddafi kupuje Milan?

Berlusconi spreman prodati najdražu igračku

Gaddafi kupuje Milan?

Adnan Beganović

Prema pisanju talijanskih medija, vlasnik Milana i premijer Italije, Silvio Berlusconi, spreman je prodati svoju veliku ljubav, AC Milan, a kao najozbiljniji kupac spominje se libijski vođa Muammar Gaddafi.

Da li su ovo samo špekulacije talijanskih medija nesklonih premijeru ili, pak, istinite tvrdnje saznat će se u narednim danima.

Talijanski mediji tvrde da je prevelika zaduženost nagnala Berlusconija na prodaju Milana, a prema pisanju La Repubblice, Berlusconi je već obavio prvu rundu pregovora s Gaddafijem prilikom proslave 40. godišnjice njegove vlasti u Libiji.

Okretanje Libiji u talijanskom fudbalu i nije neka novost, budući da libijska centralna banka i libijska uprava za ulaganje imaju veliki udio u vlasništvu Juventusa. Vrijednost Milana procijenjuje se na 600 do 800 miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.