Gadžo: Opravdat ću očekivanja

Pojačanje iz češkog Slovana

Gadžo: Opravdat ću očekivanja

To da Čelik ima veće ambicije nego prošle sezone govore i pojačanja ovog kluba. Posljednji igrač koji je došao na Bilino polje je Ermin Gadžo, a dolazi na  posudbu iz českog Slovana iz Libereca.

Gadžo je večeras odradio i prvi trening sa Čelikom, te bi uskoro trebao biti i zvanično predstavljen kao novo pojačanje tima sa Bilinog polja.

Ovaj 20-godišnji veznjak je prije dvije godine iz Radnika Hadžići prešao u Slovan Liberec. U redove Čelika je došao na incijativu šefa stručnog štaba, Abudalaha Ibrakovića, koji je već od ranije upoznat sa kvalitetama nekadašnjeg člana U-19 reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Naime, Abdulah Ibraković je od uprave kluba dobio odriješene ruke što se tiče dovođenja igrača, pa tako po uzoru većine europskih klubova ujedno obavlja funkciju šefa struke i menadžera kluba.

''Drago mi je što se vraćam u Bosnu i Hercegovinu, pogotovo što ću igrati za klub poput Čelika. To je klub koji ima tradiciju, sjajne navijače i što je veoma bitno velike ambicije u sljedećoj sezoni. Nadam se da ću opravdati očekivanja i da ću svojim igrama pomoći klubu u ostvarivanju ciljeva'', rekao je Gadžo za SportSport.ba.

Gadžo će na Bilinom polju ostati do zime, a sa Slovanom je ugovorom vezan do 1. juna 2011. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.