Gadžo: Velež zaslužuje mnogo više
Duel Gadže i Purića

Rođeni se pobjedom oprostili od navijača

Gadžo: Velež zaslužuje mnogo više

Velež je u prvoj polusezoni Premijer lige bio u velikim problemima. Međutim, u drugom dijelu prvenstva Rođeni su, može se reći, sa lakoćom izborili opstanak. Ermin Gadžo, januarsko pojačanje Mostaraca, ističe kako ovaj klub zaslužuje mnogo više.

Gadžo je u januaru došao u redove Veleža kao posuđen igrač iz češkog Slovan Libereca. Iako mu je prirodna pozicija u veznom redu, nekadašnji juniorski reprezentativac posljednje dvije utakmice odigrao je na poziciji lijevog beka.

Rođeni su već odavno van opasne zone. U pretposljednjem kolu Premijer lige pobjedom su se oprostili od navijača. Velež je u Vrapčićima sa 2:1 savladao Slaviju. Golove za domaće postigli su Demić i Okić, a poraz sarajevskog tima ublažio je Pušara.

"Mislim da smo se uspjeli na dostojan način oprostiti od naših navijača. Što je najvažnije, pokazali smo dobru igru protiv Slavije i zasluženo smo slavili", rekao je Gadžo za SportSport.ba, osvrnuvši se na promjenu pozicije:

"Nije mi strano igrati ni desno ni lijevo. Kad god dobijem priliku dajem sve od sebe da je iskoristim na najbolji način. Kada dobijem i defanzivnije zadatke dajem svoj maksimum. Dosta su mi pomogle i pripreme, jer sam i u tim nekim utakmicama igrao na lijevom beku".

Gadžo je u proljetnom dijelu Premijer lige nastupao za Čelik. U pretprošlom kolu Velež je gostovao na Bilinom Polju, a ovaj 21-godišnjak odigrao je svih 90 minuta protiv nekadašnjeg kluba. Ističe kako je bilo lijepo vratiti se u Zenicu.

"Lijepo je bilo vratiti se u Zenicu i odigrati jednu dobu utakmicu protiv biviših saigrača. U Čeliku sam proveo pola godine i bilo mi je lijepo. U ovoj utakmici većim dijelom smo dominirali i mislim da nismo zaslužili poraz. Međutim, to je fudbal".

"Što se tiče Veleža, sigurno je da zaslužuju mjesto u gornjem dijelu tabele. Ostvaren je dobar rezultat, izboren je opstanak, ali Veležu nije mjesto ni ovdje. Zaslužuju mnogo više, jer ovo je klub sa velikom tradicijom, kroz ovaj klub su prošli mnogi veliki igrači. Ovi navijači zaslužuju da gledaju dobre utakmice kao što je bila ova protiv Slavije, a ne borbu za opstanak, to ne priliči Veležu", rekao je nekadašnji juniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine.

Gadžo je igrač Slovan Libereca, na posudbi u Veležu do kraja sezone. Ugovor sa češkim klubom ističe mu na ljeto i vjerovatno ga neće produžiti, no još uvijek nije odlučio gdje će nastaviti karijeru.

"Od 1. juna sam slobodan igrač. Još uvijek nisam donio konačnu odluku gdje ću nastaviti karijeru. Vrijeme je ključni faktor, a njega imam dovoljno. Sačekat ću kraj prvenstva i onda odlučiti šta je najbolje za mene. Ima nekih ponuda, ali još uvijek ništa konkretno", dodao je za kraj razgovora 21-godišnji Gadžo.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.