Gaf za gafom UO NK Čelik: Zamrznuti broj ponovo u opticaju

Odlučili vratiti broj 12

Gaf za gafom UO NK Čelik: Zamrznuti broj ponovo u opticaju

D. Kurbegović

Iz utakmice u utakmicu navikli smo od novog rukovodstva Čelika da im se dešavaju stvari, koje se u jednom članu Premijer lige, a posebno u Čeliku kao jednom od najvećih klubova u našoj zemlji sigurno ne bi trebalo dešavati.

 Iz kolo u kolu klub plaća kazne zbog neupućenosti i nepoznavanja propozicija takmičenja.

U subotu je Čelik gostovao Krupi, a na klupi, iako je to obaveza nije bilo doktora, s ostalim članovima stručnog štaba sjedio je samo fizioterapeut Malik Smriko, tako da će klub s Bilinog polja sigurno i ovo kolo platiti kaznu. Isto se desilo i na utakmicama Premijer omladinske lige, utakmice pionira, kadeta i juniora Čelika protekle su bez doktora.

Posljednji gaf koji je novi Upravni odbor napravio jeste ruganje vlastitim navijačima. Naime 25. februara u utakmici protiv Zrinjskog na Bilinom polju, na kojoj su se navijači nakon tri godine vratili na stadion, odlučeno je da se broj 12 zamrzne zauvijek u znak zahvale "Robijašima" za dugogodišnju i bezrezervnu podršku. Čelik je prošle sezone uspio napraviti čudo i spasiti se od ispadanja, a velike zasluge za to pripadaju upravo navijačima.

Ipak, novi Upravni odbor na čelu s Jasminom Memiševićem slučajno ili ne zaboravio je da broj 12 pripada navijačima, te da nijedan igrač više ne može nositi taj broj na leđima. Međutim, u ovoj sezoni broj 12 nosi rezervni golman Muhamed Dehić, tako da je broj koji zamrznut ponovo vraćen u opticaj.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ovo se sigurno neće svidjeti navijačima crno-crvenih, koji su i ove sezone velika podrška igračima na svakoj utakmici. Kako će opravdati ovakav gaf svojim navijačima Upravni odbor Čelika saznat ćemo u narednom periodu.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi