Gago na posudbi u Boci Juniors
Fernando Gago se želi nametnutu Maradoni

Primera Division

Gago na posudbi u Boci Juniors

Vezista Real Madrida Fernando Gago izjavio je za španski list AS da bi se volio vratiti u matični klub Bocu Juniors na posudbu. Gago to prije svega želi kao bi se igrama vratio u formu i izborio mjesto u argentinskoj reprezentaciji na SP-u.

Od kako je u madridski klub stigao Xabi Alonso Fernando Gago ima sve manje prostora za igru. Pored Alonsa Manuel Pellegrini mnogo više vjeruje Lassani Diari, te mladom Ernestu Graneru, tako da za Gaga nema mjesta u početnom sastavu Reala.

Fernando Gago je u Real stigao iz Boce Juniors u januarskom prelaznom roku 2007. godine i od tada je skupio 100 utakmica u svim takmičenjima za madridski klub u kojima je postigao jedan gol. U početku je igrao odlično, čak je postavio rekord lige po broju tačnih pasova, ali se u posljednje vrijeme malo izgubio.

Gago je svjestan da, ako ne bude igrao, neće imati mjesta na Maradoninom spisku za put na SP u Južnu Afriku narednog ljeta, pa se odlučio zatražiti posudbu u voljeni klub, a prema prvim informacijama ni u Realu nemaju ništa protiv, jer su i oni svjesni da se igrač koji ima izuzetno dobro plaćen ugovor mora vratiti u formu na bilo koji način, a najbolji je posudba u Bocu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.