Galata bolja od Buyuksehira, Višća strijelac

Šehićev Mersin izgubio od fenjeraša

Galata bolja od Buyuksehira, Višća strijelac

E. Škorić

Istanbul Buyuksehir poražen je na gostovanju kod Galatasarayja u 18. kolu turske Superlige, a strijelac jedinog gola za goste bio je mladi bh. reprezentativac Edin Višća.

Vodeći Galatasaray nije se puno namučio protiv Buyuksehira u gradskom derbiju. Emre Čolak je već u sedmoj minuti matirao bh. reprezentativnog golmana Kenana Hasagića, a sedam minuta kasnije Edin Višća (igrao do 77. minute) je poravnao rezultat.



Bivšem veznjaku Željezničara asistirao je Kamerunac Pierre Webbo, koji je u 41. minuti dobio crveni karton, što je dakako otežalo posao gostima. Galati je 12. prvenstvenu pobjedu osigurao Čolak svojim drugim golom u šestoj minuti nastavka.

Tri boda je Galatasarayju ovjerio češki napadač Milan Baroš, pogodivši u 72. minuti za 3:1, a tačku na 'i' postavlja Selčuk Inan u zadnjoj minuti.

Galata sada uz utakmicu više ima pet bodova prednosti nad drugoplasiranim Fenerbahčeom.

Nogometaši Mersina, na čijem je golu branio bh. golman Ibrahim Šehić, poraženi su na svom stadionu od posljednjeplasiranog i do ove utakmice otpisanog Ankaragučuja.

Ergin Keleš je bio dvostruki strijelac za goste, dok je jedini strijelac za Mersin bio rezervista Erman Ozgur.


Turska Superliga, 18. kolo:

Galatasaray - Buyuksehir 4:1 (Colak 7, 51, Baroš 72, Inan 90/ Višća 14)
Mersin - Ankaragući 1:2 (Ozgur 67/ Keles 1, 70)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti