Galata deklasirala Ankaragucu

Galata deklasirala Ankaragucu

Utakmica između Galatasaraya i Ankaragucua bila je i posljednja na današnjem programu u okviru 22. kola turske Superlige, a istanbulska ekipa slavila je visoku pobjedu.

Lider turskog prvenstva, Galatasaray, dočekao je na svojoj Turk Telekom Areni ekipu Ankaragucua i slavio sa visokih 4:0. Nogometaši Galate su u prvih deset minuta susreta jasno stavili do znanja da su veliki favoriti i da gosti iz Ankare nemaju šta tražiti na vrućem istanbulskom terenu.

Gokhan Zan je pogodio već u četvrtoj minuti, da bi samo pet minuta kasnije Emre Colak udvostručio prednost domaćih. Nakon brzog vodstva strasti na terenu su se smirile, a domaći su pametno držali loptu u svom posjedu. Ekipa Fatiha Terima je sa ubjedljivom prednošću otišla na petnaestominutni predah.

Devet minuta nastavka bilo je dovoljno Albertu Rieri da prednost domaćih povisi na 3:0. Bio je to prvi ovosezonski pogodak za bivšeg igrača Liverpoola. Yigit Gokoglan je postavio konačnih 4:0 u 76. minuti. 

Galata je ovom pobjedom ostvarila prednost od pet bodova u odnosu na momčad Fenera, koja je danas kiksala na gostovanju Buyuksehiru. Ankaragucu ostaje na samom dnu tabele i sada se nalaze u gotovo bezizlaznoj situaciji, jer su u minusu od 12 bodova u odnosu na prvu momčad iz sigurne zone, Gaziantep.

Turska Superliga, 22. kolo (srijeda):
Galatasaray - Ankaragucu 4:0 (Zan 4, Colak 9, Riera 54, Gokoglan 76)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.