Galata samo do boda protiv Antalyaspora

Galata samo do boda protiv Antalyaspora

Okončana su posljednja dva susreta današnjeg programa u okviru 24. kola turske Superlige, a najveće iznenađenje priredili su nogometaši Antalyjaspora remiziravši sa Galatom.

Turk Telekom Arena ugostila je momčadi Galatasaraya i Antalyaspora, a nakon 90 minuta semafor je pokazivao rezultat 1:1. Gostujući nogometaši došli su u vodstvo u 21. minuti, a mrežu Fernanda Muslere zatresao je Emrah Bassan.

Nogometaši Fatiha Terima izjednačili su preko Felipea Mela, koji je u 35. minuti bio precizan sa bijele tačke. To je bio peti ovosezonski pogodak za Brazilca. U drugom dijelu su domaći krenuli u veliku ofanzivu, a u 72. minuti je bilo jasno da neće doći do potpunog preokreta.

Naime, tragičar je bio Milan Baroš koji je u igru ušao u 57. minuti, ali je nakon samo 15 minuta provedenih na terenu zaradio direktno isključenje. Galata je tako propustila priliku da se osami na vrhu tabele, jer sada imaju prednost od samo tri boda u odnosu na Fenerbahče.

Trabzon je na svom terenu savladao Bursaspor, a konačan rezultat glasio je 2:1. Junak domaćih bio je Giray Kacar sa dva postignuta pogotka, dok je za goste bio precizan Ozan Ipek. Trabzonu je ovo bila treća uzastopna pobjeda i sada se nalazi na četvrtoj poziciji ligaške tabele. 

Turska Superliga, 24. kolo (srijeda):
Trabzonspor - Bursaspor 2:1 (Kacar 30, 66 / Ipek 54)
Galatasaray - Antalyaspor 1:1 (Melo pen. 35 / Bassan 21)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.