Galatasaray do devete uzastopne pobjede

Potopljen Karabukspor

Galatasaray do devete uzastopne pobjede

Edmir Škorić

Visoku su pobjedu ostvarili nogometaši Galatasarayja u drugoj utakmici 20. kola turske Superlige. S 5:1 su usred Istanbula deklasirali Karabukspor.

Galatasaray se tako dodatno približio naslovu turskog prvaka, obzirom da sada imaju ugodnih sedam bodova prednosti nad Fenerbahčeom, koji ima utakmicu manje.

Sve je bilo riješeno za nepunih 50 minuta na Turk Telekom Areni. Milan Baroš je mrežu Karabukspora načeo u drugoj minuti, a tri minute prije završetka prvog dijela John Elmander je udvostručio prednost Galate.

Brazilac Felipe Melo je s bijele tačke u 48. minuti povisio na 3:0. Prethodno je u posljednjim trenucima prvog dijela kod gostiju isključen Mabiala.

Uspio je Mustafa Sarp u 66. minuti smanjiti zaostatak Karabukspora, a onda je Elmader samo dvije minute poslije pogodio za 4:1. Tačku na 'i' postavlja Engin Baytar u 87. minuti.

Za Galatasaray je to bila deveta vezana pobjeda u domaćem prvenstvu. Karabukspor si je ovim porazom dodatno zakomplicirao život. Nalaze se u opasnoj zoni, na 16. poziciji, a 15 skupljenih bodova. Orduspor, "prvi iznad crte", ima četiri više.

Turska Superliga, 20. kolo:

Galatasaray - Karabukspor 5:1 (Baroš 2, Elmander 45, 68, Melo 48 - penal, Baytar 87/ Sarp 66)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.