Galatasaray siguran protiv Orduspora

16. kolo Superlige

Galatasaray siguran protiv Orduspora

Odigran je prvi susret 16. kola turske Superlige, a Galatasaray je na gostovanju pružio dobru partiju protiv Orduspora i slavio sa 0:2.

Orduspor je na svom Eylul stadionu dočekao lidere prvenstva, ekipu Galatasaraya, a gosti su opravdali ulogu favorita, slavivši sa 0:2. Milan Baroš je donio minimalno vodstvo gostima, svojim golom iz 23. minute. 

Na poluvrijeme se otišlo rezultatom 0:1. Kazim-Richards je u 67. minuti postavio, kasnije će se ispostaviti, konačnih 0:2.

Bila je to deseta ovosezonska pobjeda Galate, koja se nalazi u sjajnoj formi. Naime, istanbulski tim je nanizao pet pobjeda zaredom, uz gol razliku 11:3. Također, sada su u odnosu na prvog pratioca, ekipu Fenerbahčea, napravili razliku od tri boda.

Turska Superliga, 16. kolo (petak):
Orduspor - Galataaray 0:2 (Baroš 23, Kazim-Richards 67)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.