Galatasaray slavio u Mersinu

Šehić nije branio za domaći sastav

Galatasaray slavio u Mersinu

Edmir Škorić

Galatasaray je na otvaranju 27. kola turske Superlige s 3:1, kao gost, savladao Mersin i, uz utakmicu više, otišao na devet bodova prednosti prvom pratitelju, ekipi Fenerbahčea.

Galatasaray je u Mersinu stigao u vodstvo u 28. minuti preko povratnika u redove istanbulskog kluba, iskusnog Necatija Atesa.

Mersin, za kojeg danas nije branio bh. reprezentativni golman Ibrahim Šehić, vratio se petnaestak minuta prije kraja. Erhan Güven je bio strijelac za 1:1. Šest minuta kasnije, Selcuk Inan pogađa s bijele tačke za novo vodstvo Galate.

Pobjedu je izabranicima Fatiha Terima osigurao Ates svojim drugim golom u 90. minuti.

Turska Superliga, 27. kolo:

Mersin - Galatasaray 1:2 (Güven 76/ Ates 28, 90, Inan 82 - penal)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti