Galatasaray želi Marija Gomeza

Prema pisanju italijanskih medija

Galatasaray želi Marija Gomeza

Nekadašnji njemački reprezentativac i bivši napadač Bayerna Mario Gomez, prema pisanju italijanskih listova Gazetta dello Sport i Tuttosport, nalazi se na meti turskog Galatasaraya.

Turski fudbalski velikan i aktuelni šampion ove zemlje zainteresovan je za angažovanje nekada prvog strijelca Bundeslige, a Galata želi plaćanjem posudbe u visini od 2 miliona eura sebi osigurati klauzulu prema kojoj bi Gomeza na kraju mogla kupiti za 8,5 miliona eura. 

Ipak, Fiorentina, trenutni Gomezov klub za njegove usluge traži oko 15 miliona eura i za sada nije voljna da pristane na uslove koje nudi istanbulski klub. 

U protekloj sezoni italijanske Serije A Gomez je upisao 20 nastupa, ali se svega četiri puta upisao u listu strijelaca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.