Galatasaray želi Sanela Jahića
Sanel Jahić možda preseli u Tursku

Nakon dvomeča sa Belgijom

Galatasaray želi Sanela Jahića

Jedan od najtrofejnijih turskih klubova, slavni Galatarasay, prema pisanju turskih medija zainteresovan je za usluge našeg reprezentativca Sanela Jahića.

Nekadašnji prvotimac Željezničara koji nosi dres grčkog Arisa odličnim nastupom u subotnjem susretu protiv Belgijanaca u Genku, kada je postigao i pogodak (4:2), primorao je Ćiru da mu ukaže povjerenje i u revanšu na Bilinom polju.

Istina, u Zenici je zaigrao na drugoj poziciji, ali mu to nije smetalo da napuni bilježnice turskih skauta.

Naime, u svečanoj loži stadiona Bilino polje bili su misionari Galate, koji su među našim reprezentativcima tražili pojačanja za narednu sezonu. Galatasarayu u ovoj sezoni ne cvjetaju ruže, obzirom da trenutno u turskom šampionatu nakon 25 odigranih kola zauzima petu poziciju sa šest bodova manje od vodećeg Sivasspora.

HSV dolazio zbog Štilića
Osim skauta Galatasaraya, u svečanoj loži stadiona Bilino polje, bili su i izaslanici HSV-a, koji su željeli gledati Semira Štilića, ali veznjak Lech Poznana nije bio u kombinacijama za jučerašnji sastav, a utakmicu je odgledao sa tribina. Ipak, u bilježnicama su podebljali ime Emira Spahića, za čije usluge su zaiteresovani od ranije, a kapiten našeg nacionalnog tima svojim izdanjem još jednom je potvrdio da je dorastao izazovima u Bundesligi.  
Stoga je uprava ovog kluba odlučila osnažiti igrački kadar, a Jahić je u vrhu liste želja Galatine struke. Kako smo uspjeli saznati, Turci su posebno oduševljeni činjenicom da Jahić može igrati na više pozicija i da je na svakoj podjednako kvalitetno može odgovoriti na trenerova naređenja. To je najbolje demonstrirao u subotu i srijedu. U Genku je igrao u veznom redu, dok je na Bilinom polju „zadužio“ naš lijevi bok.

Jahić ugovor sa Arisom ima do 2010. godine, a nedavno je interes za njegove usluge iskazao i AEK, kojeg sa klupe predvodi naš trenerski stručnjak Duško Bajević. Trenutna cijena našeg reprezentativac, prema podacima sa transfermarkta iznosi 1.200.000 eura, stim da će vjerovatno znatno porasti nakon upisana dva nastupa protiv Belgije i postignutog gola Crvenim đavolima.        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije