Galatasarayju bod u gostima kod Bursaspora

Turska Superliga

Galatasarayju bod u gostima kod Bursaspora

Edmir Škorić

Nogometaši turskog prvaka Galatasarayja nisu uspjeli doći do pobjede u gostima kod Bursaspora.

Galatasaray je vodio i bio bolji, no Bursaspor je uspio u 74. minuti, zahvaljujući pogotku Enesa Ünala, doći do boda. Prethodno su gosti iz Istanbula poveli golom Buraka Yilmaza u završnici prvog dijela.

Galatasaray ima na kontu četiri boda, dok je Bursi ovo prvi osvojeni bod. Bursaspor sada gostuje u Antaliju, dok Galata ide Eskisehirsporu na drugo vezano gostovanje.

Sivasspor je pogocima Esera u 55. i Kurta u 66. minuti stigao do prve ovosezonske pobjede. U Sivasu je poražena momčad Konyaspora. U duelu Elazigspora i Karabükspora nije bilo pobjednika u jednoj sjajnoj utakmici. Završeno je rezultatom 2:2. Gosti su u dva navrata vodili, ali domaćini su se u dva navrata vraćali.

Turska Süper Lig, 2. kolo:
Sivasspor - Konyaspor 2:0 (Eser 55, Kurt 66)
Elazigspor - Karabükspor 2:2 (Özkan 39, Sane 82 - pen/ Unal 12, Özgenc 64)
Bursaspor - Galatasaray 1:1 (Ünal 74/ Yilmaz 44)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.