Galatasarayju derbi protiv Bešiktaša

John Elmander junak

Galatasarayju derbi protiv Bešiktaša

Edmir Škorić

Gradski derbi između Galatasarayja i Bešiktaša odlučen je u sudačkoj nadoknadi, kada je Šveđanin John Elmander pogodio za 3:2.

Upravo Elmander je u 15. minuti doveo domaće u prednost. U četvrtoj minuti drugog dijela Ibrahim Toroman poravnava rezultat.

Brazilac Felipe Melo vraća prednost Galati tri minute kasnije, a nespretni Semih Kaya postiže autogol u 73. minuti i činilo se da će susret završiti bez pobjednika. Ipak, Elmander je u drugoj minuti sudačke nadoknade postigao gol za slavlje domaćih.

Galatasaray sada ima čak devet bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Fenerbahče. Četvrtoplasirani Trabzonspor kod kuće je s 3:2 poražen od Mersina. Mert Nobre dvostruki je strijelac za goste, a pobjedu je Mersinu, pak, donio Hasan Ucuncu u 88. minuti.

Prethodno su Volkan Sen i Olcan Adin poništili prednost gostiju od 2:0.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.