Galatasarayu derbi protiv Bešiktaša

Sigurna pobjeda Galate

Galatasarayu derbi protiv Bešiktaša

Midhat Šljivak

Fudbaleri Galatasaraya savladali su kao gosti na Inonu u gradskom derbiju ekipu Bešiktaša rezultatom 2:0 u 1. kolu Play off-a za prvaka turske Superlige.

Prvo poluvrijeme je donijelo mnogo bolju igru Galatasaraya, kao i jedan gol u mreži domaćih. Necati Ates je u 17. minuti imao prvu ozbiljniju priliku za Galatasaray, ali golman Bešiktaša je odbranio.

U 26. minuti gol za Galatasaray. Johan Elmander je šutirao glavom, no njegov udarac je zaustavljen, da bi u nastavku akcije Brazilac Felipe Melo pogodio za vodstvo Galate od 1:0.

Bešiktaš je imao par poluprilika u prvom poluvremenu, ali svi pokušaji domaćih fudbalera su bili neprecizni. Najbolju priliku je u 41. minuti imao Ricardo Quaresma, ali bez problema je odbranio Muslera.

Bešiktaš je u nastavku susreta bio mnogo konkretniji tim, ali jednostavno nisu mogli do gola. Lijepu priliku je u 67. minuti imao Veli Kavlak, ali j eponovo Muslera bio uspješniji.

Sve je bilo gotovo u 79. minuti utakmice. Aydin Yilmaz je pospremio loptu u mrežu Ruštu Rečbera za vodstvo Galatasaraya od 2:0. Do kraja susreta jedino vrijedi izdvojiti crveni karton Roberto Hilbert u 89. minuti, no promjene rezultata nije bilo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.