Galati samo bod protiv Sivasspora
Drago Gabrić

Galati samo bod protiv Sivasspora

Odigrane su tri utakmice 24. kola turske Superlige. Galatasaray je imala priliku pobjedom nad Kardemir Karabukom priključiti se gornjem dijelu tabele, no nisu uspjeli u tome.

Galata je dočekala na Ali Sami Yenu Kardemir Karabuk, međutim mreže su mirovale svih 90 minuta. Tako da su domaći ostali na desetoj poziciji, nisu se uspjeli priključiti se gornjem dijelu tabele.

Gaziatepspor ostvario je domaću pobjedu nad Sivassporom od 3:1. Već u 4. minuti Wagner domaće dovodi u vodstvo, a Popov u 25. minuti udvostručava prednost. Do kraja poluvremena Kilic je smanjio na 2:1, da bi konačan rezultat postavio Tosun golom u 64. minuti.

Ankaragucu je svladao Konyaspor u gostima sa 2:0, a dvostruki strijalc bio je Gabrić. Mrežu domaćih je tresao u 2. i 31. minuti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.