Galešić strijelac u važnoj pobjedi Kopera

Slavili protiv Neftchija

Galešić strijelac u važnoj pobjedi Kopera

Kvalifikacije za Europa ligu nastavljene su danas prvim utakmicama drugog pretkola u kojim su već na teren izašli neki balkanski klubovi. 

Slovenački Koper napravio je podvig slavivši u gostima nad azerbejdžanskim Neftchijem rezultatom 2:1. Goste je u prednost doveo naš bivši mladi reprezentativac Goran Galešić u 24. minuti, a do kraja poluvremena prvo je Palcić povisio na 2:0, da bi u posljednjim momentima pred odlazak na odmor Abdullayev smanjio na 1:2. To je na kraju bio i konačan rezultat utakmice u kojoj je Koper stekao značajnu prednost pred revanš u Sloveniji.

Revanš se igra za sedam dana, a Galešić i suigrači su u velikoj prednosti i favoriti za plasman u treće pretkolo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.