Galešić: Željo je institucija, ali mi imamo svoj cilj
Foto: fkborac.net

Fudbaler Borca pred gostovanje

Galešić: Željo je institucija, ali mi imamo svoj cilj

Nastavak takmičenja u Premijer ligi BiH za vikend donosi poslasticu - derbi Željezničara i Borca. 

Željezničar u subotu na Grbavici pred domaćom publikom želi popraviti dojam i približiti se vrhu tabele, dok se banjalučki klub pobjedom želi iskupiti za poraz u prošlom kolu od Mladosti (0:1). 

Ulogu favorita Željezničaru je prepustio ofanzivac gostiju Goran Galešić, koji je kroz razgovor za SportSport.ba, između ostalog, kazao kako mu je najbitnije da suđenje bude fer i pošteno. 

"Željezničar je u BiH institucija. Ako ne najveći, onda među tri najveća kluba i sigurno je da na Grbavici svako od nas ima motiv. Vjerujem da će publika moći uživati u jednoj dobroj utakmici. Što se tiče nas, mi imamo svoje ambicije i dat ćemo sve od sebe da ostvarimo pozitivan rezultat i zadovoljni se vratimo kući. Uz to, najbitnije je da suđenje bude fer i pošteno", kazao nam je Galešić.

Igre Željezničara na otvaranju sezone nisu obećavajuće, s čim se složio i Galešić. 

"Teško je govoriti o tome šta je razlog što možda Željezničar i ne pruža baš dobre igre. Možda je do malog umora došlo poslije nastupa u Evropi, a velikim dijelom i psiha utječe na to. Bez obzira, Željezničar je uvijek Željezničar i ko god tamo gostuje nije mu lako. Igrači koji su tu sigurno imaju kvalitet."

Po običaju, i nakon posljednje premijerligaške utakmice dosta se pričalo o suđenju. Po tom pitanju Galešić je direktan. 

"Ja sam igrao deset godina u inostranstvu i znam kako stvari funkcionišu, ali stvari koje sam vidio u BiH nakon svega tri kola su mi se, mogu slobodno reći, zgadile. Ne znam kome to da kažem, apelujem, no stvari se jednostavno moraju popravljati ukoliko se želi ostvariti dodatni napredak. U jednoj utakmici zna se desiti da sudija pogriješi, ali ako se to konstantno ponavlja, to je nešto drugo. Ovo držim u sebi još od nedjeljne utakmice protiv Mladosti. Nisu u pitanju samo utakmice Borca, gledao sam isto tako sažetke sa ostalih terena i u biti sve je isto. Bojim se da će se ljudima koji vole fudbal sve ovo zgaditi." 

Galešić se na Gradski stadion vratio ovog ljeta i predstavlja zasigurno veliko pojačanje za tim Željka Vranješa.

"Naš je cilj da se ustabilimo u premijerligaškom društvu i da budemo što uspješniji. Težit ćemo da napravimo nešto u ovoj sezoni, a hoćemo li uspjeti u tome ili ne, vidjet ćemo. Vratio sam se iz razloga što sam nakon dugo godina u inostranstvu vidio da više nije to to, da ne mogu kako sam mogao... Tome su kumovale uveliko brojne povrede koje sam imao, uključujući i sedam operacija, tako da sam poslije šest mjeseci neigranja odlučio da se iz Slovenije vratim u matični klub. Vjerujem da nisam pogriješio i da će ovo biti uspješna sezona", naglasio je Galešić koji je svojevremeno bio i mladi reprezentativac BiH. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Podsjetimo, utakmica između Željezničara i Borca se igra u subotu s početkom u 20:30 sati. 

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi