Gallas okrivio Domenecha za fijasko

Gallas okrivio Domenecha za fijasko

William Gallas okrivio je odlazećeg selektora reprezentacije Francuske Raymonda Domenecha za debakl ekipe na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi.


"Ako je bilo fijaska, bilo je i razloga za to. A ne bi trebalo da se navlači zavjesa preko očiju, njihov korijen je u selektoru", rekao je defanzivac Tricolora.

Domenech je već napustio mjesto selektora, pošto je, kao i igrači, bio izložen oštrim kritikama javnosti, uključujući i političare. Francuski tim je još prije ispadanja sa Mundijala stupio u štrajk i odbijao da trenira prije utakmica.

Funkciju selektora preuzeo je Laurent Blanc, koji će imati težak zadatak da podigne ekipu posle šest problematičnih godina pod vodstvom Domenecha. Domenechova era na klupi Tricolora završila se velikim svađama u ekipi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.