Gallas: Svoje sam za Francusku odigrao

Gallas: Svoje sam za Francusku odigrao

Edmir Škorić

William Gallas, iskusni stoper Tottenhama, ističe kako više nikada neće zaigrati za francusku nogometnu reprezentaciju.

Gallas dres nacionalne selekcije niti jednom nije obukao od dolaska Laurenta Blanca. Nije se pojavio ni na spisku za kvalifikacioni susret protiv Bjelorusije (1:1), kao niti na onon za prijateljske susrete protiv domaćina EP-a 2012. Poljske i Ukrajine.

"Kada sam se vratio u najbolju formu igrajući za Tottenham pomislio sam da će me Blanc ponovno pozvati. Rečeno je da će poziv dobiti najbolji, a mislim da sam ove sezone na svojoj poziciji bio među najboljim francuskim igračima. Ako je tako... Svoje sam za Francusku odigrao", rekao je Gallas koji je za Trikololore debitovao 2002. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.