Galliani: 'Rino' ne napušta Milan

Galliani: 'Rino' ne napušta Milan

Edmir Škorić

Izvršni direktor Milana Adriano Galliani inzistirao je kako Gennaro Gattuso neće napustiti klub, iako se u novoj Leonardovoj formaciji 'Rino' ne uklapa.

Gennaro Gattuso (32) sve manje igra u Milanu, a razlog tome je 4-2-3-1 taktika Brazilca Leonarda, koji igra dosta ofanzivnije u odnosu na onaj Milan kojeg je predvodio Carlo Ancelotti. Upravo to je potaklo novinare da krenu 'paljbu' o mogućnosti odlaska Gattusa, ni manje ni više, u Manchester City. Osim toga, Italijan je i povrijeđen.

"Nije istina da je Gattuso došao u klub i tražio dopuštenje da nas napusti", kazao je Galliani za Sky Sport Italia, te dodao.

"Povrijeđen je i pokušava se što brže oporaviti. Nažalost, ova formacija koju koristi Leonardo omogućava samo jednom defanzivcu da igra pored Pirla u prvih jedanaest (Ambrosini, Flamini, Gattuso)".

Upravo ta ofanzivna taktika Milanu je donijela četiri gola protiv Cagliarija, iako je klub primio tri gola, ali na kraju su ipak slavili i igraju sve bolje.

"Ne možemo igrati bez Pata i Ronaldinha u ovim trenutcima. Radije bih da pobijedimo 4:3 nego 1:0."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije