Galliani se nada odlasku Neste na SP

Galliani se nada odlasku Neste na SP

Edmir Škorić

Potpredsjednik Milana Adriano Galliani se nada da će Alessandro Nesta i Francesco Totti igrati za Azzurre na Svjetskom prvenstvu.

Italijanski selektor Marcelo Lippi je jasno naglasio kako se Nesta ne planira vratiti u reprezentaciju i tako joj pomoći na narednom Svjetskom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici. I Romin kapiten Francesco Totti ne planira sjesti u avion sa sunarodnjacima, koji će pokušati odbraniti titulu svjetskog prvaka.

"Razgovarao sam sa Nestom, ali nećemo vršiti pritisak na njega. Slobodan je da radi kako želi. Ali, kao navijač Italije se nadam da će i on i Totti prisustovati Svjetskom prvenstvu, jer su obojica potrebni Lippiju", kazao je Galliani, a onda dodao.

"Totti je veliki igrač, koji je imao izvanrednu karijeru. Nadam se da odlazi u Južnu Afriku."

La Nazionale večeras igra prijateljski susret sa Kamerunom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.