Gameiro srušio bedem Montpelliera na Parku prinčeva

Prvak pao na Parku prinčeva

Gameiro srušio bedem Montpelliera na Parku prinčeva

Midhat Šljivak

PSG je u prvom susretu 30. kola Ligue 1 na svom Parku prinčeva dočekao aktuelnog francuskog prvaka Montpellier, a na kraju u jednoj veoma interesantnoj utakmici PSG je slavio pobjedu rezultatom 1:0.

Iako nije bilo golova, ova dva tima su nam pružila veoma dobru utakmicu. Montpellier je prvi prijetio u četvrtoj minuti preko Johna Utake, ali je Sirigu bio na mejstu. Potom je PSG preuzep onicjativu utakmicom. Izabranici Carla Ancelottija su imali nekoliko dobrih prilika prema golu Jourdrenea, a najbolju je imao Zlatan Ibrahimović u finišu prvog poluvremena, ali je švedski napadač slabo šutirao, te se na odmor otišlo bez golova.

I u nastavku susreta PSG ima više od igra. Iako su stvarali prilike pred golom aktuelnog prvaka Francuske, napadači Svetaca jednostavno nisu mogli pronaći put do mreže Montpelliera. Gosti su se uspješno odbranili sve do 81. minute, kada domaći tim stiže do prednosti. Menez je uposlio Ibrahimovića, koji nesebično dodaje od Kevina Gameira, a ovaj pogađa za vodstvo Parižana od 1:0.

Ovaj gol se ispostavio i kao jedini na utakmici, te je ostalo 1:0.


PSG1MON0 by Samu300

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.