Gana i dalje bez primljenog gola

Crne zvijezde bolje od Malija

Gana i dalje bez primljenog gola

Edmir Škorić

U posljednjem susretu 2. kola grupne faze Afričkog kupa nacije Gana je s 2:0 savladala Mali. Riječ je o okršaju u grupi D.

Iako utakmica nije bila toliko atraktivna, pogotovo prvo poluvrijeme, Gana je uspjela doći do druge pobjede i uz to sačuvati svoju mrežu na turniru koji se igra u Gabonu i Ekvatorijalnoj Gvineji.

Asamoah Gyan je fantastičnim pogotkom iz slobodnog udarca u 63. minuti savladao Soumbeylea Diakitea za vodstvo Crnih zvijezda.

Konačnih 2:0 postavio je mladi Andre Ayew, nogometaš Marseillea, koji je nakon sjajnog soloprodora po desnoj strani šesnaesterca Malija preciznim udarcem zatresao mrežu Diakitea.

Podsjetimo da je ranije u grupi D Gvineja deklasirala Bocvanu sa 6:1. Gvineja i Gana imaju po šest bodova i susrest će se u posljednjem kolu.

AKN, grupa D - 2. kolo:

Gana - Mali 2:0 (Gyan 63, Ayew 76)
Bocvana - Gvineja 1:6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.