Gana i Mali posljednji četvrtfinalisti

Afrički kup nacija

Gana i Mali posljednji četvrtfinalisti

Edmir Škorić

Nogometaši Gane i Malija posljednji su četvrtfinalisti Afričkog kupa nacije (Ekvatorijalna Gvineja i Gabon).

Gana i Gvineja, do večeras dvije prvoplasirane momčadi grupe D, remizirali su s 1:1, a budući da je Mali savladao Bocvanu, Gvineja je ostala bez četvrtfinala.

Emanuel Agyemang-Badu je pogodio u 28. minuti za vodstvo Crnih zvijezda, a Gvineji je poravnanje donio Abdoul Camara u drugoj minuti sudačke nadoknade prvog dijela. Ipak, Gvineja u nastavku nije uspjela postići drugi pogodak, čime bi osigurala prolaz.

Otežao im je posao i Mamadou Bah, koji je u 69. minuti zbog dva žuta kartona morao napustiti teren.

Mali se među osam najboljih afričkih selekcija plasirao nakon preokreta nad Bocvanom, koja je povela preko Mogakolodija Ngele u 50. minuti. Prvo je Dembele u 56. izjednačio rezultat, a Barcin veznjak Seydou Keita, petnaest minuta prije kraja, donio Maliju veliko slavlje.


Grupa D, 3. kolo:

Bocvana - Mali 1:2 (Ngele 51/ Dembele 57, Keita 75)
Gana - Gvineja 1:1 (Agyemang 28/ Camara 45)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.