Gandin odlučio veliki derbi Avellanede
Dario Gandin je bio strijelac u velikom derbiju protiv Racinga

Argentina Clausura

Gandin odlučio veliki derbi Avellanede

U utakmicama šestog kola argentinske Clausure ponovo je bilo mnogo iznenađenja, a kolo je najviše obilježeno grubom igrom, pokazano je čak devet crvenih kartona.

Lider na tabeli, Colon je na svom stadionu odigrao samo 1:1 protiv Rosario Centrala, jednog od dva tima koji još nemaju pobjedu. German Rivarola je u prvom dijelu doveo domaći tim u prednost, a Luciano Figueroa u nastavku poravnava na 1:1.

U derbiju Avellanede, jednom od tri najveća argentinska derbija, Independiente je s minimalnih 1:0 bio bolji od Racinga golom Daria Gandina iz penala pred kraj prvog dijela utakmice.

Najbolju utakmicu kola odigrali su Huracan i Velez Sarsfield (3:2). Porazu Veleza kumovala su i dva crvena kartona, Moraleza i Velasqueza. Zarate je pred kraj poluvremena doveo Velez u vodstvo, da bi u drugom poluvremenu Balvorin i Toranzo, oba iz penala donijeli preokret Huracanu. Laurito je deset minuta prije kraja povisio na 3:1, a Santiago Silva u 87. smanjio.

Lanus nije imao problema protiv Tucumana 3:0 (Blanco 39', Lagos 52', Salcedo 67'), dok je San Lorenzo golom Emilijana Alfara osam minuta prije kraja stigao do minimalne pobjede protiv Tigrea. Gostujućom pobjedom kod Argentinos Juniorsa (2:1), Godoy Cruz je stigao do druge pozicije, a ponovo je jedan pogodak postigao Federico Higuain, brat Realovog Gonzala.

Newell's Old Boys su slavili domaću pobjedu protiv aktuelnog prvaka Banfielda sa 2:1, a Chacarita Juniors je nastavila s iznenađenjima i na gostovanju kod Arsenala gdje je slavila pobjedu 3:0 uz sjajnu partiju Diega Moralesa koji je postigao dva gola.

Obračuni klubova iz Buenos Airesa i La Plate okončani su bez pobjednika. Boca Juniors je na La Bomboneri odigrala samo 1:1 protiv Veronovog Estudiantesa, dok je River Plate donio bod od Gimnasije (1:1). Palermo je s penala doveo Bocu u vodstvo, a Gonzalez u 90. minuti donosi bod Estudijantesu. I u drugoj utakmici je gol pao u 90. minuti kada je Gustavo Canales donio bod Riveru, a prethodno je Marcos Perez u 8. minuti donio prednost Gimnasiji.

Pogledajte dio atmosfere s derbija Avellanede između Independientea i Racinga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.