Garcia: PSG je napravio legiju stranaca

Garcia: PSG je napravio legiju stranaca

Trener francuskog prvoligaša Lillea Rudi Garcia pozdravio je dolazak švedskog reprezentativca Zlatana Ibrahimovića u PSG, ali se požalio na činjenicu da ovaj klub nije angažovao više francuskih igrača.

PSG je u srijedu predstavio jednog od najboljih svjetskih napadača, za čiji transfer je isplatio njegovom dosadašnjem klubu Milanu 20 miliona evra.

"Na sportskom nivou to je veoma dobro za nacionalnu ligu, Ibrahimovićev dolazak je izazvao ogromnu pažnju. Međutim, malo sam iznerviran što Parižani sastavljaju sjajan tim angažujući uglavnom strane igrače, napravili su Legiju stranaca. Nedostatak lokalnog identiteta je sramota, jer smo u Francuskoj. To je kao da kažete da u Francuskoj ne postoje dovoljno kvalitetni igrači, a to nije istina", rekao je Garcia.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.